Stravou ke zdraví

Absolutní ideál ve stravování nelze běžně dosáhnout. V praxi jde spíše o vyvarování se chyb a naučení se dlouhodobě držet svůj jídelníček mezi mantinely individuálně stanovených nároků. Odlišné množství a poměry biologicky aktivních látek bude potřebovat běžný člověk, vytížený manager či profesionální sportovec.

Podstatným aspektem lidského stravování jsou bezesporu i osobní chutě a preference, ač je mnohé výživové směry rádoby zdravého stravování potlačují. V případě, že chceme, aby nám v jídelníčku oblíbené potraviny zůstali, můžeme najít řešení, které zajistí pestrost a vyváží případné jimi vznikající nedostatky. Plošné zracionálnění Vašich talířů není naším cílem, mnohem větší radost budeme mít z nalezení optimální cesty ve Vašich již existujících kolejích.

Obecně ctíme základy stravování dle aktuálně platných vědeckých výzkumů, nikoliv podle korouhve otáčející se větrem módních trendů. Z každé teorie se něco přiučíme, utříbíme si souvislosti a vybereme to nejlepší řešení.

 

 

Všeobecný ceník najdete zde.

 

Články:


7.2.2010 16:28

Znovu objevený lecitin

Lecitin je přírodní látka, která se vyskytuje v sójových bobech méně v řepkových (příp. slunečnicových) semenech, arašídech či vejcích. Více

Přečteno: 31187×

předchozí 1 | 2 | 3
Copyright © 2020 Komplexní zdraví