Oxidace buněk

Jelikož naše klasická strava obvykle není schopna zabránit oxidaci buněk, stěn cév, proteinů, tuků a dokonce i molekuly DNA, je třeba neustále doplňovat široké spektrum co nejsnáze vstřebatelných vitamínů, minerálů a účinných antioxidantů.

Právě synergicky působící antioxidanty nás chrání a dokonce i zpětně „zháší“ agresivní účinky volných radikálů. Volné radikály a oxidační stres jsou příčinou více jak 70 chronických degenerativních onemocnění.

Naštěstí nejsme před těmi oxidačními procesy bezbranní, naše tělo si v omezeném množství samo antioxidanty produkuje. Toto omezené množství ale nestačí na jejich zvýšenou potřebu, proto je nutno je dodávat v podobě doplňků stravy. Z mnoha stran odborníci zjišťují, že výživové doplňky mohou částečně kompenzovat nedostatky naší stravy a životního stylu. Oxidačnímu napětí se musí bránit každý z nás. Vždyť posuďte sami:

      1. množství každodenních stresových situací,
      2. jakákoliv pohybová aktivita,
      3. život ve znečištěném ovzduší,
      4. konzumace nedokonale chráněné vody a potravin
      5. konfrontace s cigaretovým kouřem, alkoholem, léky a slunečním zářením…

to vše zvyšuje naše oxidační napětí. Některé záporné vlivy můžeme naprosto minimalizovat, ostatní méně, a právě sem přichází role kvalitní přírodní antioxidační suplementace.

Copyright © 2019 Komplexní zdraví